Retro Gaming

Att återuppleva gamla minnen och nostalgi är något starkare än vi tror. Och det är nu när 70- och 80-talisterna blir äldre och hamnar mitt i livet och vill återuppleva barndomens glada dagar igen. Att köpa ett 6-bitars Nintendo igen, eller ett Sega Mega Drive, Super Nintendo eller liknande blir allt vanligare. Kanske sålde man spelen på 90-talet när man blev äldre och nu vill man ha tillbaka alla gamla spel igen.

Retro gaming är på tapeten nu. Många av de som spelar retrospel föredrar dessa framför nya spel som GTA 5, Call of Duty och Battlefield. De vill ha det gamla och enkla pixelgrafiken och den typiska ”bitmusiken” som alltid spelades i spelen. Det syns på andrahandsmarknader som Tradera och Blocket idag, där säljs spel och konsoler för riktigt höga priser. Ett begagnat Nintendo, eller Super Nintendo går på ungefär 1000 kr. Vissa spel som är ovanliga i Sverige och övriga världen ligger på 1000 kr de också. Zelda-spelen i guldversionen är eftertraktade om allt är intakt. Råkar du sälja ett sådant spel i fint skick så kan vi garantera att alla kommer att flyga på dig som gamar på auktionen.

Att hitta retrospel och konsoler?

Som vi nämnde är andrahandsmarknader ett alternativ. Tradera och Blocket är ett perfekt ställe för att hitta retrospel och konsoler. Det går att fynda där men då måste man vara snabb och ha tur. Många bevakar dessa kategorier, många fler än vad man tror.

Hitta på loppis kan man också göra, om man har tur. Det har skrivits om att personer har köpt loppisprylar för några tior, prylar som är värda flera hundra eller till och med flera tusen. Tur är som sagt den viktigaste faktorn här, men ju mer du letar ju större chans har du på att fynda.

Internetbutiker som Kaptenkrok.se är en affärsverksamhet som har inriktat sig helt och hållet på begagnade spel, retrospel osv. Det finns nyare spel där också men retrosektionen är störst av alla och företaget har expanderat det senaste året på grund av tryck från köpare. Det som är fördelen med att köpa från Kaptenkrok är att man vet vad man får, att det är ett företag man köper från. Allt levereras med posten. En viss prisskillnad är det, ska du köpa från Kaptenkrok i stället för en privatperson på Tradera så får du räkna med ett högre pris, minst 15 % högre priser skulle vi tro.

Alternativ som spelar allt

Det finns ett alternativ att köpa om man inte vill äga alla konsoler. Då går det att köpa färdiga emulatorer som spelar i princip alla spel, från alla tillverkare och regioner. Den mest uppmärksammade maskinen är Retron 5 och den klarar av att spela:

  • Nintendo 8-bitars
  • Super Nintendo
  • Super Famicon
  • Genesis
  • Mega Drive
  • Famicon
  • Game Boy
  • Game Boy Color

Allt på en och samma maskin! En Retron 5 kostar ungefär 1500 kr i Sverige och den går att hitta på Blocket, Tradera eller hos Kaptenkrok som vi nämner här.

Privacy Policy