Internetspelen ökar, generation gamer, pewdiepie

Internetspelen ökar allt mer när alla har tillgång till en uppkoppling, dator, mobil, surfplatta osv.

Den generation som växte upp när tv-spel och internetspel var nytt ser hur samhället har förändrats, hur det var på tiden då ingenting fanns och hur det ser ut nu. Det finns två typer av spel som ökar, det första är internetspel om pengar, det som har ökat sedan tidigt 2000-tal sedan är det de som spelas direkt i webbläsaren, direkt i Chrome, Firefox, Internet Explorer osv. Ett bra inlägg om ämnet finns att läsa här Generation Gamer, det är en förklaring på den fusion som har skett de senaste 15 åren.

Skärmbild från officiella webbplatsen pewdiepie.com

Skärmbild från officiella webbplatsen pewdiepie.com

Det sistnämnda spelsättet har fått ett uppsving på grund av en svensk kille som sitter framför sin dator och spelar in sig själv, sedan lägger han ut klippen på Youtube. Killen vi pratar om heter Pewdiepie eller egentligen heter han Felix Kjellberg och hans Youtube-kanal hittar ni här https://www.youtube.com/user/PewDiePie/

Pewdiepie är den största kanalen på Youtube med över 41 miljoner följare och där testar han nya och befintliga spel. Nätspelen som går att spel direkt i webbläsaren brukar bli populära när Pewdiepie visar upp dem på sin kanal. Ett exempel är Happy Wheels som blev ett väldigt populärt inslag på hans kanal, hans följarskara växte, Happy Wheels popularitet växte dessutom samtidigt och miljontals spelare började att använda tjänsten. Så har det varit med nästintill varje spel han har visat upp i sin kanal, om hans serie blir en följetång så kan man säga att spelet kommer att blir en succé, tack vara en kille på nätet som lägger ut klipp på sig själv.

Både spel om pengar och vanliga internetspel är fascinerande att se hur det växter så det knakar nu. Det generation gamer-artikeln tar upp är att allt som vi växte upp med att appliceras på andra spelformer, som nätcasino tex. Det som artikeln handlar om, hur nya spelformer växter fram genom att använda saker som vi redan tycker om. Läs mer om det via länken, vill du veta mer om stjärnorna på nätet/Youtube så kan du göra det här.

 

Privacy Policy