Att iaktta är nästan lita populärt som att spela själv. Youtube och Pewdiepie

Att spela och att titta på personer som spelar är nästan lika populärt. På Youtube, Twitch och andra streamingtjänster så är det miljontals människor som flockas när en enda spelare spelar tv- eller datorspel. Till bara 1 person! Nu finns det flera hundra andra som gör samma sak och det är otroligt stort. En av de största är dessutom en svensk kille som har nästan 40 miljoner följare på Youtube. Felix Kjellberg är mer känd som ”Pewdiepie” och han kommer från Sverige men bor just nu i England. Han är de största personligheten på Youtube och han blev känd när han satt och spelade datorspel och laddade upp klipp på det till sin kanal.

Eftersom det är många som tittar så kan man tjäna pengar på det och Felix tjänade ca: 60 miljoner kronor 2014 på sin kanal. Det är på annonser som visas innan, under eller efter hans klipp. Idag har han kommit upp i hela 10 miljarder visningar på sitt konto (september 2015). Han är dock inte den enda som tjänar pengar på det, men han tjänar förmodligen mest.

Hur gör man för att bli som Pewdiepie?

I ett par videklipp på hans kanal så får han ofta frågan hur man ska göra för att bli som honom, hur blir man nästa Pewdiepie? Hans svar brukar vara att han förklarar att man ska vara sig själv och inte göra det för att jaga pengar och kändisskap. Det har han rätt i. Han startade sin kanal för att han tyckte det var kul, han gillade att spela tv-spel och att visa upp det han gjorde. Kändisskapet och pengarna är en bonus, något som han inte alls tänkte på i början. Felix får också frågor varför han tjänar så mycket pengar och hur stor den summan egentligen är. Han bryr sig inte om pengarna så som andra kanske gör. Jag tror att han skulle säkert lämna pengarna och gå om han fick göra det han ville i resten av livet och slippa tjatet. I ett annat klipp så förklarar han att kanalen hade dragit in nästan en miljon kronor till välgörenhet, men i stället valde media att skriva om hur mycket han tjänade, ingen nämnde välgörenhetsprojektet alls.

Orden som du ska ha med dig om du vill lyckas är; ”Att vara dig själv”. Att låtsas var någon annan blir snart till ett korthus som faller, men tror man på sig själv så brukar det lösa sig i slutändan.

Det viktigaste är dock att försöka, låt det inte förbli en tanke i ditt inre. Gå och förverkliga dina idéer, starta kanalen och försök att ha kul när du håller på. Förhoppningsvis går det bra men ha i åtanke att det kan ta lite tid. Pewdiepies kanal på Youtube blev inte så här stor över en natt, det har tagit 3-4 år att ta sig till toppen.

Om du är dig själv och att man märker att du har roligt så kommer även din publik att se det.

Privacy Policy